Αγαπητοί επισκέπτες,
Οι Δελινοδιαδρομές περιλαμβάνουν ως επί το πλείστον φωτογραφίες του Τριγωνικού Κοζάνης, φωτογραφίες από διαδρομές και πορείες που έγιναν κοντά στο χωριό και στην γύρω περιοχή, καθώς επίσης βίντεο σχετικά με το χωριό.

Δελινοπαλιές

Όλα τα άλμπουμ

Βίντεο που αφορούν το χωριό μας

2/1/13

Τριγωνικό Κοζάνης Θεοφάνεια 1999 !!! - Χορός στην πλατεία

Τριγωνικό Κοζάνης Θεοφάνεια 1999 !!!

Ένα από τα έθιμα του χωριού ήταν και ο χορός που στηνόταν την ημέρα των Θεοφανείων, μετά το τέλος της θείας λειτουργίας και τον αγιασμό των υδάτων και εικόνων στην πλατεία του χωριού. Τα λίγα μουσικά όργανα, το πολύ κέφι των κατοίκων για χορό και τραγούδι και ο ευνοϊκός  πολλές φορές καιρός, κρατούσαν το γλέντι για αρκετές ώρες. Στο βίντεο θα δείτε ένα απόσπασμα του παραδοσιακού ατού εθίμου, από τα Θεοφάνεια του έτους 1999 όπου οι κάτοικοι του Τριγωνικού προσπαθούν να το διατηρήσουν.  Οι χοροί και τα τραγούδια:  Να 'σαν τα νιάτα δυο φορές  -  Μπαίνω μες τ' αμπέλι  -  Τασιά  -  Ο Μενούσης.  Στο κλαρίνο και στο τραγούδι: Ο Νικολάκης από το Μικρόβαλτο Κοζάνης
 

30/12/12

Τριγωνικό Κοζάνης γιορτή Τσιγαρίδας 2012

   Γιορτή της Τσιγαρίδας στο Τριγωνικό Κοζάνης  


Αναβίωσε και φέτος στο Τριγωνικό Κοζάνης το έθιμο της γιορτής της Τσιγαρίδας. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις νόστιμες Τσιγαρίδες, βρασμένες σε παραδοσιακό καζάνι, να δοκιμάσουν το ντόπιο κρασί και τσίπουρο και να γλεντήσουν με τους ήχους της παραδοσιακής μουσικής. Την εκδήλωσε διοργάνωσε, σήμερα Κυριακή 30/12/2012 στην πλατεία του χωριού, Ο Πνευματικός & Πολιτισμικός  Όμιλος Τριγωνικού  „ ΤΟ ΔΕΛΙΝΟ „.