Αγαπητοί επισκέπτες,
Οι Δελινοδιαδρομές περιλαμβάνουν ως επί το πλείστον φωτογραφίες του Τριγωνικού Κοζάνης, φωτογραφίες από διαδρομές και πορείες που έγιναν κοντά στο χωριό και στην γύρω περιοχή, καθώς επίσης βίντεο σχετικά με το χωριό.

Δελινοπαλιές

Όλα τα άλμπουμ

Βίντεο που αφορούν το χωριό μας

12/11/14

Εκδρομή Ομίλου Τριγωνικού στη Ζάβορδα



   ΕΚΔΡΟΜΗ ΟΜΙΛΟΥ ΣΤΗ ΖΑΒΟΡΔΑ    ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΟΡΝΙΚΙΟΥ – ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΘΥΣΕΙΟ ΜΗΛΙΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε εκδρομή του Πνευματικού & Πολιτισμικού Ομίλου Τριγωνικού „ΤΟ ΔΕΛΙΝΟ“ στη Μονή Ζάβορδας – Παναγία Τορνικίου – Παλαιοντολογικό Μουσείο Μηλιάς Γρεβενών. 
Το ξεκίνημα έγινε από την πλατεία Τριγωνικού νωρίς το πρωί με στόχο να προλάβουμε τον εκκλησιασμό στο ναό του Αγίου Δημητρίου, στην είσοδο του Μοναστηριού.  Όταν φτάσαμε στην Ελάτη είδαμε ένα πέπλο ομίχλης να σκεπάζει το όρος του Καλλίστρατου πάνω στο οποίο βρίσκεται το μοναστήρι. Φαινόταν όμως πως γρήγορα ο ήλιος που είχε ανατείλει θα διέλυε γρήγορα την ομίχλη και θα έλουζε με το φως του το τοπίο. Όταν φτάσαμε στο μοναστήρι από τα μεγάφωνα ακουγόταν το απολυτίκιο του Αγίου του Ναού. Οι περισσότεροι προτίμησαν τον εκκλησιασμό, λίγοι πήραν το μονοπάτι που οδηγεί στη σκήτη του Αγίου Νικάνορα. Μετά τον εκκλησιασμό ακολούθησε η προσφορά καφέ στο χώρο φιλοξενίας του Μοναστηριού και ξενάγηση. 
Επόμενος σταθμός η Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Τορνικίου. Τη σπάνια διώροφη εκκλησία, που για να μην τη σκεπάσουν τα νερά της λίμνης του Ιλαρίωνα τη μετέφεραν πάνω σε ράγες στην κορυφή του λόφου. 
Αφού εκπληρώσαμε στο έπακρο τα θρησκευτικά μας καθήκοντα καιρός ήταν να δούμε και τα μοναδικά παλαιοντολογικά ευρήματα της Μηλιάς. Εκεί μας περίμενε καρτερικά ο κ. Θανάσης, ο υπεύθυνος του Μουσείου. Θαυμάσαμε τους μήκους 5 μ. χαυλιόδοντες που κατέχουν το ρεκόρ Γκίνες και τα άλλα σπουδαία εκθέματα του μουσείου και αναχωρήσαμε γρήγορα για τα Γρεβενά όπου δοκιμάσαμε στις ταβέρνες της πόλης ψητά κρέατα και μανιτάρια. Στην επιστροφή κάναμε μια στάση στο Καφέ-Καμίνι  στην Κοζάνη και από εκεί επιστροφή στο χωριό.
Οδοιπορικό: Τριγωνικό Κοζάνης - Μονή Ζάβορδας 
Οδοιπορικό: Μονή Ζάβορδας - Παλαιοντολογικό Μουσείο Μηλιάς Γρεβενών


Δεν υπάρχουν σχόλια: